header7
PETERTIEHUIS

ENSCHEDE, Jazzpodium de Tor, vrijdagavond. Concert door Peter Tiehuis & friends (Peter Tiehuis- gitaar; Karel Boehlee- piano, toetsen; Theo de Jong- basgitaar; Hans van Oosterhout- drums). Programma: eigen composities en standards.

 

Fijn dat gitarist Peter Tiehuis dit seizoen weer eens geprogrammeerd stond op Jazzpodium de Tor. Een geluid zoals deze gitarist met zijn friends aan de dag legt, valt hier niet elke week te beluisteren. Opvallend was het aandeel eigen composities van de gitarist zelf: voor de pauze Heart in mind en First proof en na de pauze Boost the beast van de toetsenman Karel Boehlee, aangevuld met een compositie van een andere land- en jazzgenoot, Martijn van Iterson: To T or not to T, met een knipoog naar de achternaam van de gitarist.
Kenmerkend voor het hechte samenspel was de gedrevenheid en het onderlinge plezier dat de muzikanten uitstraalden. Het vakmanschap van de vier heren was onbetwist en het was dan ook genieten van uiterst boeiende gitaar- en toetsensoli. In dit opzicht liet de drummer Hans van Oosterhout zich ook niet onbetuigd: Boost the beast kende een spetterende drumsolo. De stuwende bas van Theo de Jong sprak ook boekdelen.
Na diverse stevig klinkende uptempo-stukken kon Peter Tiehuis het niet nalaten om als toegift de tweede Pat Metheny-compositie van de avond te spelen en daarbij te kiezen voor een rustig nummer: Always & forever. Dat er meer vakmensen in de zaal zaten, bleek uit de tersluikse opmerking van iemand die naast mij zat: "Oh, dat heb ik óók op mijn eindexamen gespeeld".

 

Gezien op: 14 november 2014
Geschreven door: Koen Edeling

vandaag 325

gisteren 364

deze week 1079

afgelopen maand 7039

tot nu toe 304993

Kubik-Rubik Joomla! Extensions


Hier adverteren? Bij afname van een recensie: 1e maand gratis!

daarna € 17,49 per maand 


museumaalten-add
singingvoices-add
Berts Music productions