header7
fotoheader

20160415 Frankpop 0103

HENGELO, Metropool (Jupilerzaal), vrijdagavond. Frankpop 2016, door leerlingen van gitaardocent Frank Meijer, m.m.v. Arjan Otte (drums), Armand Drenth (percussie), Jeffrey Revet (toetsen), Thijn Mulder (gitaar) en Thijs Oosterhof (basgitaar). Programma: Jukebox edition met songs van o.a. Queen, Status Quo, Sting en Pink Floyd.

Menige theaterexploitant heeft in dit tijdsgewricht de grootste moeite om de zaal vol te krijgen, maar bij Frankpop in Metropool staat er een rij “tot aan het station”, waardoor de aangekondigde aanvangstijd ruim 20 minuten verlaat werd.
Het wachten, opgevuld door DJ Minka de Groot, werd ruimschoots beloond, want in hoog tempo werd het publiek, dat de Jupilerzaal bijna uit zijn voegen deed barsten, getrakteerd op zestien songs voor en veertien na de pauze. De regie was zo geolied, dat changementen amper tijd in beslag namen en dat terwijl er een grote verscheidenheid aan bezettingen waar te nemen was.
Ook de dapperste beginnelingen van Franks lespraktijk, “de jeugdbende” genaamd, kwamen regelmatig in actie. Zij openden het programma met We will rock you van Queen en zouden na de pauze I’m yours van Jason Mraz vertolken. Dat Frank ook het zingen bij zijn leerlingen stimuleert, bleek uit menige bijdrage. Er was zelfs een heus -circa twintigkoppig- Groot Frankpopkoor geformeerd. Verder waren er regelmatig ijzersterke vocale bijdragen te genieten.
Kwalitatief beregoed zat het combo in elkaar, met stuk voor stuk keien van muzikanten. De soli van gitarist Thijn Mulder spraken boekdelen, maar opvallend was dat deze man op zijn beurt een diepe buiging maakte voor gitaarsolist bij Sultans of swing.
Ook aan een blazerssectie was gedacht: trompet en saxofoon. Geheel terecht werd als toegift Stings Englishman in New York gebisseerd, een eerbetoon aan de sopraansaxofonist die perfect de originele sound wist te treffen. Vlak daarvoor was er alweer een hoogtepunt geweest: Joe Cocker leek uit de as te zijn herrezen met deze uitvoering van With a little help from my friends, eigenlijk het motto van Frankpop en de manier waarop Frank Meijer met zijn leerlingen omgaat.
Hield deze gitarist zich dan de hele avond op in de coulissen? Verre van dat, want hij bespeelde zelfs de banjo, klapte en danste mee, vuurde het publiek aan en stimuleerde community singing. Net als bij zijn leerlingen spatte het enthousiaste speelplezier ervan af.
De appel valt overigens niet ver van de boom, want dochter Annika Meijer presenteerde niet alleen met verve deze avond, zij zong ook nog eens meer dan verdienstelijk.

.

 

Gezien op: 15 april 2016
Geschreven door: Koen Edeling

 

vandaag 217

gisteren 94

deze week 563

afgelopen maand 3924

tot nu toe 346264

Kubik-Rubik Joomla! Extensions


Hier adverteren? Bij afname van een recensie: 1e maand gratis!

daarna € 17,49 per maand 


museumaalten-add
singingvoices-add
Berts Music productions