header7
fotoheader
20150529 Cada Dia 0022

ENSCHEDE, Jazzpodium de Tor, vrijdagavond. Summertime- concert door Cada Dia (Kim von Boltog (zang) Gerald Boesjes (trompet, bugel) Frank Groen (trompet, bugel) Marijn Teuling (saxofoons) Marcel van de Burgwal (trombone) Nick Kerkhoff (basgitaar) Marcel Voorhuis (drums) Hans Kerkhoff (vibrafoon). Programma: meest eigen composities.

 

"Latin: dat hoor je hier niet zo vaak" hoorde ik het publiek vrijdagavond mompelen bij het beluisteren van het repertoire van octet Cada Dia, tijdens de vierde Summertime- avond.  Inderdaad: deze muziekstijl is niet alledaags voor Jazzpodium de Tor, maar het zou mij niet vervelen om er elke dag iets van te horen. De kwaliteit van het gebodene stond dan ook buiten kijf. Een lekker strakke en solide blazerssectie, bestaande uit twee trompetten, sax en trombone, prima en regelmatig zeer extraverte zang van Kim von Boltog, een stuwende ritmesectie en -  eindelijk weer eens- een vibrafoon, zeer virtuoos bespeeld door Hans Kerkhoff. De (meest eigen) arrangementen klonken als een klok en talen als Spaans, Papiamento en Engels waren gelijkelijk verdeeld over het repertoire.
Heel mooi was ook de feature voor trompettist  Frank Groen in Kabamentu, maar ook typische salsa stukken als Water through our hands logen er niet om. Kortom: de kachel hoeft bijna niet meer te branden als er wat vaker dit soort vurige muziek gespeeld wordt op dit Jazzpodium.

 

Gezien op: 29 mei 2015
Geschreven door: Koen Edeling

 

vandaag 321

gisteren 364

deze week 1075

afgelopen maand 7035

tot nu toe 304989

Kubik-Rubik Joomla! Extensions


Hier adverteren? Bij afname van een recensie: 1e maand gratis!

daarna € 17,49 per maand 


museumaalten-add
singingvoices-add
Berts Music productions