header7
fotoheader20150102 Rob van Bavel Trio 0082

ENSCHEDE, Jazzpodium de Tor, vrijdagavond. Nieuwjaarsconcert door Rob van Bavel Trio (Rob van Bavel- piano, Stefan Lievestro- contrabas en Hans van Oosterhout- drums). Programma: voornamelijk stukken van de nieuwe cd 'Anniversary'.

 

Natuurlijk klinkt het aantal jaren van twee andere jubilarissen Grolsch (400) en F.C. Twente (50) nog indrukwekkender, maar Jazzpodium de Tor mag best trots zijn met het 45-tal dat in september van dit jaar een feit zal zijn.
Het jubeljaar (van 'jubileum' kun je niet echt spreken bij 45: het is wél een belangrijk getal voor discofielen) werd geopend door het Rob van Bavel Trio. Stuk voor stuk bekende gezichten op dit podium, want de pianist begeleidde krap een jaar geleden de zangeres Marjorie Barnes, de drummer was maar liefst tweemaal in 2014 te bewonderen (in februari met Ivan Paduart en in november met Peter Tiehuis) en zelfs de invallende bassist Stefan Lievestro had in oktober de bühne nog gedeeld met Jasper van 't Hof. Over invallen gesproken: het was wonderbaarlijk hoe goed deze bassist Marc van Rooij verving, door zich perfect te voegen bij zijn medemuzikanten.
Tijdens dit concert werden maar liefst negen stukken gespeeld van de  jubileum-cd 'Anniversary'. Drie composities waren van de hand van Rob van Bavel, maar er waren ook standards te beluisteren als Don't get around much anymore, Mood Indigo en Ornothology/ How high the moon. Rode draad bij al deze stukken was de onbedaarlijke swing, gekoppeld aan het parelende pianospel van toetsenleeuw Rob van Bavel en de onaflatende originele ritmische invullingen van Hans van Oosterhout, die op zijn beurt de pianist weer deed glimlachen.
De toon is gezet: dit gaat onbetwist een heel mooi jazzjaar worden.

Gezien op: 2 januari 2015
Geschreven door: Koen Edeling

 

vandaag 223

gisteren 94

deze week 569

afgelopen maand 3930

tot nu toe 346270

Kubik-Rubik Joomla! Extensions


Hier adverteren? Bij afname van een recensie: 1e maand gratis!

daarna € 17,49 per maand 


museumaalten-add
singingvoices-add
Berts Music productions