header7
fotoheader20141121 Ben van den Dungen quartetDSC 0017
ENSCHEDE, Jazzpodium de Tor, vrijdagavond. Concert door Ben van den Dungen quartet (Ben van den Dungen- saxen, Miguel Rodriguez- piano, Frans van Geest- contrabas en Gijs Dijkhuizen- drums). Programma: voornamelijk eigen composities van Ben van den Dungen.
 

"Wat zijn die gasten goed, hè?", flapte saxofonist Ben van den Dungen er zo maar uit, tussen twee stukken door. Hij had niet overdreven, sterker nog: de aankondiging in het Tor-programmaboekje -Ontegenzeggelijk 100 % pure jazz- klopte ook nog eens. Ben liet zich nog meer ontvallen, zoals het publiek van deze welbespraakte jazzmuzikant gewend is: hij speelt al een kleine dertig jaren met veel genoegen op dit jazzpodium. Dat hij er ook op deze avond veel plezier in had, was duidelijk te merken en dus te horen. Van zijn nieuwe cd A night at the club, voornamelijk bestaande uit eigen composities, speelde het kwartet vrijdagavond maar liefst acht stukken. Op de cd is bassist Marius Beets te horen, hier speelde de uitstekend vervangende Frans van Geest. Ben was op z'n best in werk met razendsnelle loopjes, vol met ritmische stekeligheden, opgezweept door een onverminderd energieke ritmesectie. Daarbij deed hij geloven dat het hem geen enkele moeite kostte: zó vanzelfsprekend zag het er uit. Fascinerend was ook het pianospel van Miguel Rodriguez, de man die op dit podium op 25 april jl. nog te horen was geweest, in het kader van de Young Vips Tour 2014. Merkwaardig vond ik wel dat hij zijn medemuzikanten de rug toegekeerd had. Ook drummer Gijs Dijkhuizen had de vaart er goed in.
De mannen maakten zich er beslist niet met een Jantje van Leiden af: pas tegen middernacht klonken de laatste tonen van So in love.

Gezien op: 21 november 2014
Geschreven door: Koen Edeling

vandaag 225

gisteren 179

deze week 225

afgelopen maand 9313

tot nu toe 326411

Kubik-Rubik Joomla! Extensions


Hier adverteren? Bij afname van een recensie: 1e maand gratis!

daarna € 17,49 per maand 


museumaalten-add
singingvoices-add
Berts Music productions