header7
fotoheader

20220318 Docentenconcert ArtEZ 4057

ENSCHEDE, Jazzpodium de Tor, vrijdagavond. ArtEZ Docentenconcert door: Vera Westera (zang), Jan Wessels (trompet, bugel), Sjoerd Dijkhuizen (tenorsax), Tilmar Junius (piano), Durk Hijma (gitaar), Steve Zwanink (contrabas), Joost van Schaik (drums). Programma: standards van o.a. Roy Hargrove en Simon Rigter

 

Het tweede concert na de “grote pauze” op de vertrouwde stek aan de Walstraat vond vrijdagavond plaats en de traditie van ArtEZ Docentenconcerten werd hiermee voortgezet. Het laatste concert ligt alweer twee jaren achter ons, maar ook in 2019, 2018 en 2017 verenigden ArtEZ- docenten zich op deze bühne.
Ditmaal was er een zangeres “ingevlogen”: Vera Westera. Haar veelzijdige stem klonk nu eens mooi ingetogen en gevoelig (He needs me), dan weer lekker uitgelaten. Al met al een aangename stem met een grote wendbaarheid.


Ook Jan Wessels liet zich eenmaal vocaal horen: de van hem bekende fluisterende op- z’n-Chet Baker’s manier van zingen in Time after time. Voorts zagen en hoorden we hem weer fenomenaal aan het werk op (al dan niet muted) trompet en bugel.
Een andere instrumentale gigant was Durk Hijma, die ook nog eens een eigen gecomponeerde versie van I’ve got rhythm had meegebracht: Big tour. Het was weer een feest om stersaxofonist Sjoerd Dijkhuizen te mogen meemaken, solo, maar ook samen met de rest van de band.


De ritmesectie stond ook als een huis: de begenadigde pianist Tilmar Junius, die ook aankondigingen deed, de geweldige Canadese contrabassist Steve Zwanink en de even veelzijdige als smaakvolle drummer Joost van Schaik.
Toch was het geheel meer dan de som der delen, want wat ervan afspatte was het speelplezier en kom daar nog maar eens om tegenwoordig met collega’s…!

Moge deze traditie nog vele jaren in zwang blijven.

 

Geschreven door en foto van: Koen Edeling
Gezien op: 18 maart 2022

  vandaag 215

gisteren 94

deze week 561

afgelopen maand 3922

tot nu toe 346262

Kubik-Rubik Joomla! Extensions


Hier adverteren? Bij afname van een recensie: 1e maand gratis!

daarna € 17,49 per maand 


museumaalten-add
singingvoices-add
Berts Music productions