header7
 

 20200828 Body and Soul 1765

ENSCHEDE, Mystiek Theater, vrijdagavond. Jazzpodium Tor on Tour- concert door Body & Soul and band (Mark Stouwdam – zang, Peter Schilmöller – gitaar, Matthijs van Noort – keyboards, Frans Vollink – bas en Peter Weissink – drums). Programma: meest eigen composities


In deze cultuurluwe periode was het een  verademing om weer eens een live concert mee te maken. Onder de noemer “Jazzpodium Tor on Tour” speelde het duo Body & Soul (zanger Mark Stouwdam en gitarist Peter Schilmöller) op het fraaie podium van Mystiek Theater. Het tweetal liet zich vergezellen door drie muzikale makkers, die samen een eenheid vormden, alsof er nooit een duo had bestaan.

Veel van de maar liefst zeventien composities waren van eigen hand en verrasten door hun originaliteit en evergreen gehalte: alsof het nu al standards waren. Vanaf het Caribisch-swingende Insane tot aan de zwoele ballades als Where did you go en I’m done : het klonk allemaal als een klok. Er was zelfs ruimte voor idealisme: Bullies leek een regelrechte protestsong. Het was overigens een van de vele voorbeelden van tweestemmige zang van prachtig bij elkaar kleurende stemmen van Mark en Peter. In Just a letter bleef alleen het duo op de bühne achter, maar de andere stukken kenden de bezetting, zoals die ook terug te vinden is op de cd, die nog maar enkele maanden geleden werd uitgebracht: No turning back.
Uiteraard klonk dit titelnummer ook, al was ik niet zo kapot van het falsetteren van de zanger, beslist wel van de scheurende gitaarsolo van Peter Schilmöller. Er werd overigens ook puik gesoleerd op toetsen, door Matthijs van Noort. Frans Vollink toonde zich een solide ritme-tandem met drummer Peter Weissink.

De paar covers werden voor het laatst bewaard: Stings Fragile –met subtiel gebruik van de shaker- en How sweet it is (to be loved by you), van Marvin Gaye, waarin heuse community-singing nog gepropageerd werd: het publiek deed enthousiast mee.

Op naar het openingsconcert van het Tor-Jubileumjaar, met “grand old man”Ack van Rooyen, op 25 september.

 
Geschreven door en foto van: Koen Edeling
Gezien op: 28 augustus 2020

 vandaag 331

gisteren 179

deze week 331

afgelopen maand 9419

tot nu toe 326517

Kubik-Rubik Joomla! Extensions


Hier adverteren? Bij afname van een recensie: 1e maand gratis!

daarna € 17,49 per maand 


museumaalten-add
singingvoices-add
Berts Music productions