header7

fotoheader

20190419 Maaike den Dunnen 0027

ENSCHEDE, Jazzpodium de Tor, vrijdagavond. Zeventiende editie van de Album Release Tour van Maaike den Dunnen (zang), m.m.v. Itai Weissman: tenorsax, EWI, Timothy Banchet: piano en Thomas Pol: basgitaar. Programma: voornamelijk werk van de meest recente cd “Inner Space”

 

Nog twee concerten staan er op de rol voor Maaike den Dunnen en haar drie instrumentalisten en dan zit de tour, ter promotie van haar meest recente cd, Inner Space, er op.
Tussen de Rotterdamse Doelen en een jazzclub in Praag had de zangeres nog wel even tijd om Enschede aan te doen en daarmee haar ongeplande absentie van bijna een half jaar geleden in te halen. Andere locaties tijdens de tour waren o.a. Wenen (2x), Klagenfurt, Basel, Stuttgart en in eigen land Den Bosch, Heerlen en Amersfoort.


De publieke belangstelling viel wat tegen op deze Goede Vrijdag; het viertal had beter verdiend, want er viel volop te genieten van fraaie composities, zeer afwisselend van sfeer. Nu eens dromerig en bijna filosofisch, dan weer uitgeladen uptempo. Den Dunnen heeft geen grote stem, maar ze zingt wel warm en zeer duidelijk en daarnaast beschikt ze over een ruim bereik. Daarbij kan ze ook nog naar hartenlust scatten.
Voor de vierde keer op rij werd er geen drumstel opgesteld op de Tor-bühne en kon alle aandacht gericht worden op de overige instrumenten als piano, hartstochtelijk swingend bespeeld door Timothy Banchet, niet zelden in een puik tandem met basgitarist Thomas Pol. Voor de melodielijnen zorgde Itai Weissman, die zijn tenorsax telkens inruilde voor het elektronische blaasinstrument de EWI (en andersom). Juist dit instrument wist een passend dromerige sfeer op te roepen.

Vele eigen gecomponeerde stukken werden er gespeeld van de nieuwe cd, maar het publiek werd ook getrakteerd op een standard van Jimmy van Heusen: It could happen to you en een geheel eigen visie op Elvis’ Can’t help falling in love. Ook klonk er nog een compositie van Maaikes eerste cd, Arrival, met de titel The city lights, waarin een prachtige tenorsolo klonk en piano en basgitaar elkaar leken aan te vuren.
Het duet van het aloude On the sunny side of the street, met alleen zang en EWI, klonk mij een tikje bitonaal in de oren.

Jazzliefhebbers (die er niet waren): volgende keer gewoon wél komen, anders gaat deze zangeres misschien wel stilletjes ons Enschedese deurtje voorbij…

 

Gezien op: 19 april 2019
Geschreven door: Koen Edeling

 vandaag 321

gisteren 364

deze week 1075

afgelopen maand 7035

tot nu toe 304989

Kubik-Rubik Joomla! Extensions


Hier adverteren? Bij afname van een recensie: 1e maand gratis!

daarna € 17,49 per maand 


museumaalten-add
singingvoices-add
Berts Music productions