header7

fotoheader

20190405 Ruud Ouwehand ontmoet 0046

ENSCHEDE, Jazzpodium de Tor, vrijdagavond. Concert in de serie Ruud Ouwehand ontmoet, met Bart van Lier (trombone en bastrompet) en Anton Goudsmit (gitaar). Programma: standards en eigen composities

 

Alleen als je programmeur bent van Jazzpodium de Tor en dan ook nog eens een serie hebt lopen onder de naam “Ruud Ouwehand ontmoet…” krijg je het schier onmogelijke voor elkaar. Vrijdagavond zat er wel erg veel kwaliteit en muzikale ervaring bij elkaar, zeg maar rustig: kopstukken van de Nederlandse jazz.

Het waren achtereenvolgens de levende trombonelegende Bart van Lier, misschien wel de beste, maar zeker de meest avontuurlijke gitarist Anton Goudsmit en de meest veelzijdige bassist van Enschede en ruime omstreken: Ruud Ouwehand zélf.
Een trio-formatie vraagt om een overdwars-opstelling en daar was voor de tweede maal in successie sprake van, evenals het ontberen van een drummer. Goed beschouwd was er echter misschien wel sprake van een kwartet, want Anton Goudsmit ontpopte zich ook ditmaal als zanger: hij zong al zijn solo’s letterlijk mee. Boek je Goudsmit, boek je een gitarist én een zanger tegelijk. Knap werk overigens, want als publiek kun je zijn razendsnelle solo’s amper volgen, laat staan dat je de prachtige melodieën ook nog mee kunt zingen…

Bart van Lier wisselde zeer regelmatig zijn (schuif)trombone en bastrompet (een zeldzaam instrument) af. In Peace haalde hij een bekend trucje uit: het “praten” door zijn instrument. Deze ballad klonk minstens zo vredig als de titel. Hij had overigens ook nog eigen composities meegenomen: Quality discount en Memories of the future, het laatste stuk van de avond. Over eigen composities gesproken: Anton Goudsmit bracht Ernesto in, met een warmbloedig Spaans klinkend thema.

Avonden als deze kunnen de liefhebbers niet lang genoeg duren en toch was de koek echt op met de toegift, Tune for Bob, met Van Lier nog eens op bastrompet.

 

Gezien op: 5 april 2019
Geschreven door: Koen Edeling

 vandaag 14

gisteren 93

deze week 107

afgelopen maand 3779

tot nu toe 351844

Kubik-Rubik Joomla! Extensions


Hier adverteren? Bij afname van een recensie: 1e maand gratis!

daarna € 17,49 per maand 


museumaalten-add
singingvoices-add
Berts Music productions