header7

fotoheader

20190308 DCCB 0020

ENSCHEDE, Jazzpodium de Tor, vrijdagavond. Concert door Dual City Concert Band (DCCB), o.l.v. Bert Pfeiffer. Programma: werk van o.a. Sammy Nestico, Bob Brookmeyer, Miles Davis, Jan Wessels, Bill Holman, Susan Veneman en Bert Pfeiffer

 

Natuurlijk had iedereen zich verheugd op de komst van gitarist Peter Tiehuis. Eerder op de dag kwam echter de mededeling binnen, dat de gastsolist van deze avond zijn hand geblesseerd had en dus niet kon spelen. Heel sneu, maar niet onoverkomelijk. Dank zij het organisatietalent van dirigent Bert Pfeiffer en de flexibiliteit van zijn muzikale manschappen werd het probleem omgebogen naar een uitdaging, waar men zich glansrijk aan bleek te kunnen wagen.

Het werd een beetje “DCCB’s Greatest Hits”, met onder meer Nestico’s Magic flea , Skylark (uit de ‘Brookmeyer-cyclus’), Blues for B.S. (ook gehoord bij de vermaarde Basie-avond), het Jan Wessels- arrangement van Caravan (alweer vijf jaren geleden te horen in een concert met Toon Roos) en The Start of Something Good (een meesterlijk stuk van Suzan Veneman). Het gemis aan een solist-van-buiten werd ruimschoots goed gemaakt door solisten uit eigen gelederen, die nu eens opstonden tijdens band-stukken, dan weer voor combo-stukken garant stonden. Een mooi voorbeeld hiervan was One by one, door trompet, trombone en altsax, met ritmesectie.

Het kon nog intiemer: pianist Math Scheffer had eerder op deze avond geschitterd, maar hij maakte het wel erg bont in zijn versie van Jobims Garota de Ipanema. Hij liet zijn publiek alle harmonische hoeken van de kamer zien. Jammer genoeg jankte de vleugel wel weer op de meest verstilde momenten tijdens de uitvoering van Brookmeyers The American express, iets dat de pianist absoluut niet te verwijten valt: ook hij was “slachtoffer”. Hoogste tijd dat er iets structureels ondernomen gaat worden. Een schitterend stuk overigens.
Zeker het vermelden waard is een eigen werk van de dirigent: Caught in a frame.

Natuurlijk konden de leden van DCCB hun instrumenten niet inpakken, alvorens de gedoodverfde toegift Foot gespeeld te hebben: een mooi slot van een avond vol knappe muzikale staaltjes.

Gezien op: 8 maart 2019
Geschreven door: Koen Edeling

 vandaag 83

gisteren 89

deze week 1712

afgelopen maand 9670

tot nu toe 341236

Kubik-Rubik Joomla! Extensions


Hier adverteren? Bij afname van een recensie: 1e maand gratis!

daarna € 17,49 per maand 


museumaalten-add
singingvoices-add
Berts Music productions