header7

fotoheader

20181221 NSJM 0089

 

ENSCHEDE, Jazzpodium de Tor, vrijdagavond. Kerstfestijn door New Sound Jazz Machine (NSJM), o.l.v. Joris Bolhaar. Programma: kerststandards in arrangementen van Joris Bolhaar en een eigen compositie

 

“Kerstconcert” was omgedoopt tot Kerstfestijn en toegegeven: dit begrip dekte nog beter de muzikale lading. Voor diegenen, die na pakweg na twintig voor negen kwamen, was de feeststemming echter snel voorbij: teleurgesteld moesten ze rechtsomkeert maken, want vol was echt vol.
Al jaren huldig ik de mening, dat humor in muziek alleen dan werkt, indien er sprake is van perfectie. Er werd niet alleen volop geparodieerd op bekende melodieën, maar hier stond ook gewoon een steengoede Bigband te spelen, dus de voorwaarden waren geschapen voor een uiterst geslaagd slotakkoord voor het jaar 2018.


Zijn stempel als alleskunner maakte Joris Bolhaar ook nu weer volledig waar: alle gespeelde arrangementen waren van zijn hand, Habits klonk als enige niet-Kerst-compositie en was ook al van hem en daarnaast stond hij ook nog eens meer dan gedreven contrabas te spelen en het programma aan elkaar te praten.


Solo-bijdragen waren dermate talrijk, dat ik mij beperk tot de voornamen: Marius (piano), Luc (trompet en zang), Thomas (sax), Kasper (sax), Rob (trombone), Gert (euphonium), Rik (gitaar) en natuurlijk broer Gijs (trompet) en Nadya Bolhaar (zang). Met name laatstgenoemde, ook actief op de sax, liet menige kerststandard stralen. Van publieksparticipatie was ook nu sprake, want er kon meegezongen worden met Deck the halls, helaas wel in een vocaal onhandige toonsoort. De percussionistische verrassing van de avond was de bijdrage van Marc van Wessel, die veel te weinig mensen kennen als afgestudeerde slagwerker. Hij kweet zich meer dan waardig van zijn oude stiel.


Precies een half jaar na dit Kerstfestijn zal deze topband opnieuw het podium vullen, dan echter om het complete seizoen af te sluiten.
Na een kerstreces van precies één vrijdag zal het nieuwe jaar op 4 januari geopend gaan worden met de inhaalslag van Get the Funk 2.

 

Gezien op: 21 december 2018
Geschreven door: Koen Edeling

 vandaag 319

gisteren 179

deze week 319

afgelopen maand 9407

tot nu toe 326505

Kubik-Rubik Joomla! Extensions


Hier adverteren? Bij afname van een recensie: 1e maand gratis!

daarna € 17,49 per maand 


museumaalten-add
singingvoices-add
Berts Music productions