header7
fotoheader

20180112 Reinier Voet Pigalle44 0029

ENSCHEDE, Jazzpodium de Tor, vrijdagavond. Concert door Reinier Voet & Pigalle 44. Bezetting: Karin van Kooten: viool, Reinier Voet: gitaar, Jan Brouwer: gitaar en Jet Stevens: contrabas. Programma: The music of Henri Crolla

Natuurlijk was er vrijdagavond voor een overdwars-opstelling gekozen voor dit akoestische concert, waarbij zelfs de geluidstechnici achterover konden leunen. Het is alweer bijna zes jaren geleden -deze kennis ontleen ik aan de onvolprezen gloednieuwe website “jazzkroniekdetor”- dat Reinier Voet & Pigalle 44 voor het laatst op dit jazzpodium stonden.

Op deze avond stond de muziek van de Parijse componist Henri Crolla (niet zelden mede-gecomponeerd door Stephane Grappelli) centraal, maar natuurlijk mocht ook werk van Django Reinhard niet ontbreken (Minor Swing, Nuages, Douce Ambiance, Anouman). Opvallend genoeg leent deze gypsy jazz-stijl zich ook voor composities van Cole Porter (What is this thing called love en So nice to come home to). Reinier Voet zélf had ook enkele (hopelijk) toekomstige traditionals aan de setlist toegevoegd, die direct opvielen door hun originele en onverwachte akkoordverbindingen en maatwisselingen, zoals La Déesse (met een knipoog naar de Citroën DS), My room, Ballade pour la Nuit en Zavatta.
Smetteloos was het samenspel te noemen, maar ook smaakvol en subtiel. Niet het hijgend najagen van de geluidsbarrière, zoals de broertjes Rosenberg steeds vaker geneigd zijn te doen, maar ogenschijnlijk lekker losjes improviseren op twee gitaren, viool en contrabas. Alsof het een afspiegeling van de maatschappij zou moeten zijn, was de helft van de muzikanten vrouwelijk en de andere helft mannelijk.
Jan Brouwer verraste het publiek tot tweemaal toe met een vocale bijdrage: It had to  be you en Coquette klonken meer dan aangenaam.
Reinier Voet & Pigalle 44: laat het Tor publiek alsjeblieft niet nog eens zes jaren wachten op deze wonderschone klanken…!

Gezien op: 12 januari 2018
Geschreven door: Koen Edeling

vandaag 223

gisteren 94

deze week 569

afgelopen maand 3930

tot nu toe 346270

Kubik-Rubik Joomla! Extensions


Hier adverteren? Bij afname van een recensie: 1e maand gratis!

daarna € 17,49 per maand 


museumaalten-add
singingvoices-add
Berts Music productions