header7

fotoheader

20170616 Kasper Rietkerk kwartet 0093

ENSCHEDE, Jazzpodium de Tor, vrijdagavond. Summertime-concert door Kasper Rietkerk kwartet (Kasper Rietkerk: alt- en sopraansaxofoon, Jos van Ringen: gitaar, Joris Bolhaar: contrabas en Jasper Hilgerink: drums). Programma: standards en eigen composities.

Volgende week vrijdag zal op Jazzpodium de Tor het laatste concert van seizoen 2016-2017 gehouden worden, want dan is ook de koek voor de Summertime- concerten op. Deze vrijdagavond was het nog niet zo ver, want voor het voorlaatste concert was het Kasper Rietkerk kwartet geboekt. Deze uiterst getalenteerde saxofonist liet een voorproefje horen van zijn eindexamenprogramma van ArtEZ Zwolle, dat in Odeon, daar ter stede op 4 juli a.s. zal plaatsvinden. De leiding van deze ArtEZ- vestiging valt weliswaar onbegrijpelijke besluiten te verwijten; het is voor de examenkandidaat te hopen dat de commissie meer wijsheid aan de dag legt, want Kasper verdient absoluut een hoog cijfer.
Het speelplezier droop ervan af. Met name contrabassist Joris Bolhaar en drummer Jasper Hilgerink zaten te glimmen van plezier. Van gitaristen wordt verwacht dat ze serieus ogen en dit deed Jos van Ringen dan ook. Hij speelde wel even de sterren van de hemel. Maar wat te denken van de saxofonist zélf? De meeste stukken werden uitgevoerd op altsax, voor zijn eigen compositie Periwinkle (een tint blauw, verhelderde hij) verruilde hij echter dit instrument voor de sopraansax. Of het nu ging om uiterst boeiende versies van standards als Body and Soul, Out of nowhere, Au Privave, All the things you are, Bernie’s Tune of zijn drie gespeelde eigen composities, hier stond een volbloed lyrische melodicus te spelen. De opbouw van het programma was goed gekozen: uptempo werk werd afgewisseld met dromerige ballades.
Nee, geen twijfel mogelijk: dat gaat wel lukken op 4 juli en dan maar hopen dat deze begenadigde saxofonist het niet zo druk krijgt, dat hij geen tijd meer heeft om zo nu en dan dit Jazzpodium te verrijken met zijn klanken…

De contrabassist van deze avond, Joris Bolhaar, doet volgende week na afloop van het concert van zijn eigen New Sound Machine even het licht uit tot na de zomer.


Gezien op: 16 juni 2017
Geschreven door: Koen Edeling

 

 

vandaag 217

gisteren 94

deze week 563

afgelopen maand 3924

tot nu toe 346264

Kubik-Rubik Joomla! Extensions


Hier adverteren? Bij afname van een recensie: 1e maand gratis!

daarna € 17,49 per maand 


museumaalten-add
singingvoices-add
Berts Music productions