header7

ZWOLLE- Op het Zwolse festival Viva Philicorda! draait alles om de kenmerkende sound van het typische Philips-orgeltje uit de jaren 60 van de vorige eeuw. Alle muzikanten bespelen de Philicorda tijdens hun optreden, ongeacht hun muziekstijl.

Stichting Eureka houdt het jaarlijkse festival op zaterdag 13 november op de twee podia in Eureka en in wijkcentrum De Enk aan het Assendorperplein. Er is dit jaar zelfs een afterparty op de dag erna in De Nieuwe Keuken bij Eureka.

Op zaterdagavond staan bands uit binnen- en buitenland op het podium, onder meer de Nederlandstalige popband The Mieters uit Eindhoven, toetsenist Jürgen Schöffel en drummer Lars Köster uit Bremen en The Surfbeat Club uit België, met instrumentale surf en rock. In De Enk treedt The One and Only op, een showband met zanger/acteur Peter Lusse als middelpunt.

Op zondag is er vanaf 13.00 uur in De Nieuwe Keuken een afterparty met onder anderen een optreden van OrgelJoke om 15.00 uur. De Vlaardingse Joke Meijer bereikte tijdens de coronacrisis via sociale media een grote schare fans met haar orgelversies van bekende nummers. Ze vormt tijdens de afterparty een duo met Anna Hoekstra van The Bluebettes. De toegang is gratis.

De tickets voor Viva Philicorda! op zaterdag 13 november in Eureka, Assendorperplein 9 in Zwolle kosten 10 euro. De kaarten zijn vanaf 17.30 uur aan de deur te koop. Het concert van The One and Only in De Enk is gratis.

vandaag 58

gisteren 137

deze week 759

afgelopen maand 2698

tot nu toe 188594

Kubik-Rubik Joomla! Extensions


Hier adverteren? Bij afname van een recensie: 1e maand gratis!

daarna € 17,49 per maand 


museumaalten-add
singingvoices-add
Berts Music productions