header7

HELLENDOORN - Jarenlang trok Hellendoorner Erik Neimeijer met de feestband Bökkers langs zalen met stampend en dorstig publiek. Dat heeft hij achter zich gelaten. Nu gaat hij solo met een voorstelling over zijn held Willie Nelson. „Heel spannend.” Vijf vragen aan het voormalige feestbeest.

1. Wat heeft Erik Neimeijer met de oude singer-songwriter, countryzanger en levenskunstenaar Willie Nelson?

„Hij is mijn grote held. Ik denk al wel vanaf mijn 15de. Mensen kennen hem als zanger maar hij schreef heel veel nummers voor anderen. Hij is iemand die een wild leven leidde. Met drank, drugs, grote schulden en vijf huwelijken. Hij is nu 88 en treedt nog steeds op. Een geweldige man.”

2. Word je getrokken door het wilde leven of meer door de kwaliteit van zijn teksten?

„Mij gaat het vooral om de teksten. Hij kan echt heel goed schrijven. De teksten zijn ogenschijnlijk heel simpel, maar tegelijk ook heel erg waar, en nergens zweverig. Precies raak. Dat moet je toch maar kunnen met een paar woorden. Omdat niemand over hem een programma maakte, vond ik dat ik dat maar moest doen.”

3. Hoe ziet dat er uit in het theater?

„Het is mooi aangekleed, met mijn schilderijen op de achtergrond. Tussen de liedjes vertel ik wat over mezelf. Dat is anders dan optreden met Bökkers. Dat was gitaar omhangen en gáán. Dit is veel persoonlijker. Mijn vrouw speelt mee op basgitaar, we trekken samen het land door.”

4. Ben je daar dan nog zenuwachtig voor? Over jezelf vertellen is wel iets anders..

„Ja, daar krijg je wel wat kriebels van. Maar ik was hier ook wel aan toe. Ik ben nu veel meer met het publiek bezig. Dit is meer back-to-basic. Ik ga nu ook meer zingen, dat vind ik heel erg leuk.”

5. Het is dus niet gewoon een avond vol country?

„Nee, Nelson heeft veel meer gedaan dan country. De voorstelling beslaat het hele muziekspectrum van Amerika. Ook soul en meer jazzy nummers. We doen duetten, ik speel piano en laten mensen meezingen.”

Een van de eerste voorstelling speelt hij Theater ZINiN in Nijverdal, op 20 november, aanvang 20.15 uur.

vandaag 58

gisteren 137

deze week 759

afgelopen maand 2698

tot nu toe 188594

Kubik-Rubik Joomla! Extensions


Hier adverteren? Bij afname van een recensie: 1e maand gratis!

daarna € 17,49 per maand 


museumaalten-add
singingvoices-add
Berts Music productions