header7

ZWOLLE- De Zwolse rapper Typhoon heeft de titelsong voor de Nederlandse speelfilm De Veroordeling gemaakt. Het nummer voor de film over de Deventer Moordzaak heet Oordeel, is vrijdag uitgebracht en is te horen op alle streamingdiensten, meldt distributeur September Film.

De film reconstrueert de geruchtmakende Deventer Moordzaak. Fedja van Huêt, Yorick van Wageningen en Lies Visschedijk spelen de hoofdrollen. ,,Bijzonder om bij te dragen aan een film die onderwerpen als public shaming en de invloed van publieke figuren blootlegt”, aldus Typhoon. ,,Deze film gaat niet over een historische gebeurtenis, deze film gaat over nu.”

De zaak draaide om de moord op de weduwe Wittenberg in 1999. De rechtbank veroordeelde ‘boekhouder’ Ernest Louwes voor de moord, hij zat acht jaar vast. Tijdens de behandeling van de zaak bepleitte opiniepeiler Maurice de Hond, zonder substantieel bewijs, dat ‘de klusjesman’ van de weduwe - Michaël de J., een ander persoon - de moord zou hebben gepleegd.

De Hond werd via een civiele procedure veroordeeld voor smaad en moest een recordbedrag aan smartengeld betalen. De Veroordeling is vanaf begin september in de Nederlandse bioscopen te zien.

vandaag 101

gisteren 98

deze week 468

afgelopen maand 2869

tot nu toe 171652

Kubik-Rubik Joomla! Extensions


Hier adverteren? Bij afname van een recensie: 1e maand gratis!

daarna € 17,49 per maand 


museumaalten-add
singingvoices-add
Berts Music productions