header7

NIJVERDAL - De gemeente Hellendoorn draagt haar collectie met ongeveer 3.000 historische foto's maandagmiddag over aan de Historische Kring Hellendoorn-Nijverdal (HKHN), die zelf ook al over een uitgebreid (foto)archief beschikt.

Het merendeel van de foto's uit deze gemeentelijke collectie is gemaakt door de amateurfotograaf Karkdijk uit Nijverdal. Hij droeg zijn archief in 1984 over aan de gemeente. Daar zijn alle foto’s eerst geïnventariseerd en circa tien jaar geleden ook gedigitaliseerd. Het uitzoeken, ontrafelen en digitaliseren van deze duizenden historische foto's gebeurde destijds met hulp van vrijwilligers van de HKHN. De overdacht van deze collectie is een logisch uitvloeisel van de al bestaande samenwerking op dit terrein.

Dat er nauwe banden bestaan tussen de gemeente en de Historische Kring blijkt onder meer ook uit het recente collegevoorstel om de HKHN te gaan subsidiëren, zodat deze vrijwilligersorganisatie een eigen onderkomen kan gaan exploiteren in een deel van de voormalige pastorie van de Antonius van Padua parochie aan de Grotestraat.

De HKHN beschikt zelf ook over zo'n 3.000 gedigitaliseerde foto's en is druk bezig om duizenden andere foto's en allerlei andere historische materialen als documenten en bidprentjes te digitaliseren. Na de overdracht bestaat de digitale beeldbank van de HKHN uit zo'n 6.000 foto's, die allemaal online te vinden zijn op MijnStadMijnDorp. Burgemeester Anneke Raven draagt in de raadzaal in het Huis voor Cultuur en Bestuur zowel de digitale versies als de oorspronkelijke foto's en hun negatieven over aan HKHN-voorzitter Eddy Muis.

vandaag 105

gisteren 98

deze week 472

afgelopen maand 2873

tot nu toe 171656

Kubik-Rubik Joomla! Extensions


Hier adverteren? Bij afname van een recensie: 1e maand gratis!

daarna € 17,49 per maand 


museumaalten-add
singingvoices-add
Berts Music productions