header7

ZWOLLE- Het Bevrijdingsfestival Overijssel gaat dit jaar niet door als live-evenement. Er komt een digitale editie met muziek en verdiepende gesprekken. ,,Toen half februari de lockdown werd verlengd, besloten we om te gaan voor een onlinefestival’’, zegt directeur Emma Quilligan.

Ook dit jaar geen groot feest, terwijl directeuren Emma Quilligan en Annemien Brugging zo gehoopt hadden op een live-evenement. ,,We hadden een heel scenario klaarliggen met tijdsloten, verschillende locaties en andere maatregelen’’, zegt Quilligan teleurgesteld.

,,Toen half februari de lockdown werd verlengd, besloten we om te gaan voor een onlinefestival. Dat wordt er eentje met alle ingrediënten die mensen van het Bevrijdingsfestival Overijssel gewend zijn: muziek, verdieping en allemaal nieuwe content, maar dus wel online’’, aldus Quilligan.

Eerder nog zeiden festivaldirecteuren Emma Quilligan en Annemien Brugging alles op alles te zetten voor een feest met publiek. Zo dachten ze aan een vrijheidsweek verspreid over de regio.

Welke artiesten dit jaar via de livestream optreden, is nog niet duidelijk. Het Bevrijdingsfestival Overijssel ging in 2020 ook al niet door vanwege corona. In 2019 werd voor het laatst een festival gehouden in Park De Wezenlanden in Zwolle. Die editie trok 100.000 bezoekers, het laagste aantal in vijftien jaar tijd. De oorzaak daarvan was het slechte weer.

vandaag 42

gisteren 130

deze week 172

afgelopen maand 1976

tot nu toe 153500

Kubik-Rubik Joomla! Extensions


Hier adverteren? Bij afname van een recensie: 1e maand gratis!

daarna € 17,49 per maand 


museumaalten-add
singingvoices-add
Berts Music productions