header7

DELDEN - Er klinkt weer klassieke muziek in de Oude Blasiuskerk in Delden. Zondagmiddag geven Bariton Raoul Steffani en pianiste Lucie Horsch een recital met liederen van onder andere Beethoven en Grieg. Het wordt een bijzonder concert in de reeks concerten van Delden Klassiek. Want in verband met corona is er geen publiek bij.

Bij wijze van experiment gaat Delden Klassiek het concert via een livestream uitzenden. Muziekliefhebbers kunnen het recital thuis, of waar dan ook, gratis bekijken en beluisteren. De stream blijft tot een week na het concert als stream beschikbaar.

„Wij vinden het heel bijzonder dat muzikanten Raoul Steffani en Lucie Horsch hebben toegezegd om ook zonder publiek naar Delden te komen voor dit concert”, aldus Piet Brummer van Stichting Delden Klassiek.

„We gaan na afloop met een enquête onderzoeken of het op deze manier aangeboden concert ook daadwerkelijk bij het publiek in de smaak is gevallen. Onder op basis daarvan zullen we als stichting besluiten of streamen ook in een coronavrije toekomst een optie is om aan te bieden. Naast live concerten natuurlijk.”

De Nederlandse bariton Raoul Steffani is een van de toonaangevende zangers van zijn generatie. Hij werd afgelopen jaren verschillende malen onderscheiden. Lucie Horsch is in de eerste plaats bekend als blokfluittiste, in welke hoedanigheid zij onlangs de prestigieuze Nederlandse Muziekprijs ontving. Minder bekend is dat zij ook op hoog niveau piano speelt.

Het debuut van deze musici als duo vond eind vorig jaar plaats in een lege Stadsgehoorzaal in Leiden en was live te horen op NPO Radio 4.

vandaag 42

gisteren 130

deze week 172

afgelopen maand 1976

tot nu toe 153500

Kubik-Rubik Joomla! Extensions


Hier adverteren? Bij afname van een recensie: 1e maand gratis!

daarna € 17,49 per maand 


museumaalten-add
singingvoices-add
Berts Music productions