header7

GOOR – Hoezo ligt het theaterleven stil door corona? Voor een clubje bekende Twentse conferenciers en artiesten niet. Dan doen ze het toch gewoon zonder publiek! Zaterdagavond is de Quarantaineshow in Goor.

Nee, publiek komt er niet in bij theater De Reggehof. Maar de camera’s van RTV Oost staan er om de voorstelling te registreren en uit te zenden. Zodat er toch nog wat te lachen en te genieten valt in tijden van crisis.

Helligen Hendrik, André Manuel, Thijs Kemperink, Nathalie Baartman en de zangers Hendrik Jan Bökkers en Erwin Nyhoff zijn de mannen en vrouw die het gaan doen. Het idee voor de Quarantaineshow is afkomstig van Bert Eeftink, alias Helligen Hendrik. Eeftinks alter ego is toch al niet het zonnetje in huis, maar nu helemaal niet. Hendrik en collega’s zijn door de sluiting van theaters zonder werk. Zes voorstelling van Helligen Hendrik staan er tot eind mei gepland, maar Eeftink vreest dat hij ze niet zal spelen.

De stand-up comedian uit Goor zegde per december vorig jaar zijn vaste baan bij RTV Oost op om zich als zzp’er volledig op het theater te gaan richten. „Heb ik een goed gevoel voor timing, of niet?”, vraagt Eeftink met een glimlach. „Toen ik voor mezelf begon zei ik: als het op het toneel niet lukt, ga ik wel in het café aan de slag...”

Zaterdag zou hij in de Reggehof staan. „De vraag was of ik zonder publiek zou willen spelen en dat het dan lokaal zou worden uitgezonden. Dat vond ik niet zo’n goed idee, maar daaruit is wel het plan voor de Quarantaineshow ontstaan. De collega’s waren enthousiast en RTV Oost wil het uitzenden, dus we pakken het aan.”

Bert Eeftink speelt zaterdag niet alleen Helligen Hendrik, hij presenteert de Quarantaineshow ook. „De collega’s leveren bij mij aan wat ze gaan doen en ik smeed het tot een geheel, tenminste da’s de bedoeling.” Gerepeteerd wordt er volgens Eeftink niet. „Nee, ’t moet in één keer goed zijn.”

De Quarantaineshow wordt zaterdag om 21.00 uur door TV Oost uitgezonden en zondagmiddag om 15.00 uur herhaald.

vandaag 1

tot nu toe 113838

Kubik-Rubik Joomla! Extensions


Hier adverteren? Bij afname van een recensie: 1e maand gratis!

daarna € 17,49 per maand 


museumaalten-add
singingvoices-add
Berts Music productions