header7

RUURLO - De Achterhookse Folkloredansers zijn woensdag 9 augustus prominent van de partij tijdens de jaarlijkse folkloredag en braderie. Het optreden krijgt extra glans omdat het gezelschap 80 jaar bestaat.

In de muziekkoepel op het Kerkplein zijn tot 's avonds doorlopend optredens van internationale folkloregroepen en muziekgezelschappen. Die zijn door bemiddeling van de Achterhookse Folkloredansers naar Ruurlo gehaald. Extra trots is men op de deelname van een groep uit Paraguay, die wereldwijd optreedt. Beduidend minder ver reizen de Folkloristische Vereeniging uit Markelo of de Spierdijker Dansers uit West-Friesland.

De braderie begint om 14.00 uur. Dit keer is de markt ruimer en meer gevarieerd van opzet dan voorheen, met diverse nieuwe deelnemers. Er zijn oude ambachten, demonstraties, lekkernijen en tal van randactiviteiten. Zo rijdt een flink aantal oldtimers rondom het plantsoen. Ook staan oude tractoren en werktuigen opgesteld. ’s Avonds speelt de lokale band Joint Adventure op een groot podium feestelijke muziek die naar verwachting ook jongeren zal aanspreken.

vandaag 7

tot nu toe 63705


Hier adverteren? Bij afname van een recensie: 1e maand gratis!

daarna € 14,99 per maand museumaalten-add

singingvoices-add

Berts Music productions