header7

ENSCHEDE - De bestuursrechter in Zwolle heeft donderdagmiddag besloten dat de tweede editie van Airforce Festival in Enschede door mag gaan.

Bezwaren van natuurbeschermers zijn terzijde geschoven door de rechter. Zij waren bang dat door geluids- en lichtoverlast onder andere zeldzame vleermuizen gevaar liepen.

De voorzieningenrechter van de rechtbank Overijssel oordeelde dat de Wet natuurbescherming niet zodanig wordt overtreden dat de vergunningen moeten worden geschorst. Daarvan is volgens de voorzieningenrechter slechts eenmalig en in beperkte mate sprake.

Het Airforce Festival staat aanstaande zaterdag al op de rol. De organisatie was al gewoon begonnen aan de opbouw van het feest op Vliegveld Twente. Airforce richt zich op de hardere muziekstijlen, zoals hardcore en hardstyle.

Vorig jaar zorgden natuurorganisaties ook al voor juridisch getouwtrek rond het Airforce Festival. Volgens de rechtbank trof de organisatie na de editie van 2016, die ook na een rechtszaak kon doorgaan, maatregelen om de eventuele overlast voor beschermde diersoorten nog verder terug te brengen.

Er worden zaterdag 15.000 bezoekers verwacht op het voormalige vliegveld.

vandaag 7

tot nu toe 63705


Hier adverteren? Bij afname van een recensie: 1e maand gratis!

daarna € 14,99 per maand museumaalten-add

singingvoices-add

Berts Music productions